Akademi

YARATICI DRAMA ATÖLYELERİ

Eğitmenler:

Elif ÖZER Duygu ÇAYLI

1.Dönem:

1 Kasım-28 Şubat arası Cumartesi günleri gerçekleştirilecektir 2-23-30 Kasım 7-14-21-28 Aralık 4-11 Ocak 8-15-22 Şubat

2.Dönem:

1 Mart-31 Mayıs arası Cumartesi günleri gerçekleştirilecektir 1-8-15-22 Mart 12-19-26 Nisan 3-10-17-24-31 Mayıs

Atölyenin Amacı/İçeriği: Çocukluğun en güzel armağanı olan meraklı soruların, düşsel dünyanın, oyunun, izlerini takip etmeye ve heyecanlı çocukluğa eşlik etmeye devam ediyoruz. Öğrenmenin bir başka yolunun mümkün olduğunu ve yolun yüzleri güldürdüğünü biliyoruz.Yaratıcı Drama alanı eğitim, tiyatro ve güzel sanatlar disiplinlerinden beslenerek şekillenir. Atölyelere katılan çocuklar, bu üç disiplinin yaş gelişim özelliklerine uygun programı ile ilerler. Temel amaç beceri gelişimidir. Konuşma becerisi: Beden dilini de etkili kullanarak kendini ifade etme, olayları belirli bir akış düzeninde sunma, sözcük dağarcığını geliştirme ve etkili kullanma. Doğaçlama becerisi: Kesinleşmiş evreleri olmayan anlık durumlara anlamlı tepkiler verme, akıl yürütme aşamasını sıklıkla kullanma, bir kurgu içinde role girerek ve rolde kalarak ilerleme. Yaratıcılık: Özgün düşünceler oluşturma, farklı bakış açıları getirerek problem durumlarına çözümler üretme. Empati Becerisi: Duygusal zekâ ve sosyal bağ kurma yeteneklerini şekillendirir. Başkalarının duygusal durumlarını anlama, hissetme ve bu duygulara karşı hassas olmayı sağlar. Dinleme Becerisi: Söylenene dikkat etmenin ötesinde, amacı fark etmeyi ve anlam arayışını içeren bir yeterliliği kapsar. İş birliği Becerisi: Grubun diğer üyeleriyle ortak bir hedefe doğru kararlı bir şekilde çalışmayı sağlar. Açık iletişim kurmayı, diğerlerini aktif olarak dinlemeyi, sorumluluk almayı ve diğerlerinin çeşitliliğine saygı duymayı içerir. Liderlik Becerisi: Grup içinde iyi ilişkiler kurarak, uyum göstererek, planlama ve ikna etme gibi temel becerileri öne çıkarıp, yönetme, koordine etme çalışmaları. Drama ve tiyatro atölyeleri başlıyor. İki dönem ve cumartesi günleri yapılacak olan atölyelerimize katılım ön görüşme ile sağlanacaktır. Psikolog eşliğinde gerçekleştirilecek Yaratıcı Drama Atölyelerinde desteklenen beceri alanları, her çocuğun bireysel gelişim süreci dikkate alınarak ve yaş gelişim özellikleri gözetilerek değerlendirilir. Alanda deneyimli psikolog eşliğinde, atölyelere katılım sağlayan çocuklarla tanıma görüşmelerinin gerçekleştirilmesi, atölyeler esnasında ise gözlemlerin sürdürülerek ihtiyaç ve gelişim alanlarının tespit edilmesi hedeflenir. Süreç boyunca elde edilen gözlemler, belirli aralıklarla ailelerle paylaşılır ve gerektiğinde çocukların gelişimlerini destekleyici yönlendirmeler yapılır. Bu sayede, çocukların atölye deneyiminden en yüksek faydayı sağlaması ve ebeveynler ile kurulacak iş birliği içinde gelişimlerinin desteklenmesi amaçlanır.

Başvuru Formu

Merhaba DasDas Drama’ya hoş geldiniz, bizimle geçireceğiniz bir uzun yolculuğa başlamadan önce sizi ve çocuğunuzu daha yakından tanıyabilmemiz için aşağıdaki soruları cevaplar mısınız?

Çocuğunuzun

Velisi Olarak Sizin

Size Ulaşamadığımızda İletişime Geçebileceğimiz İki İletişim Bilgisi Paylaşır mısınız?

1. Kişi

2. Kişi

DasDas drama çalışmalarında eğitim amaçlı (sosyal medyada kullanılmayacaktır) atölye içinden video ve fotoğraf çekimi yapılacaktır, buna onayınız var mıdır?

DasDas’taki Yeniliklerden Haberdar Ol!

Bültene kayıt ol ve yeniliklerden ilk sen haberdar ol!

Kişisel verilerin korunması ve işlenmesine ilişkin Gizlilik Politikası ve Aydınlatma Metni`ni okudum. Bu kapsamda formda belirttiğim iletişim adresime ticari elektronik ileti gönderilmesini kabul ediyorum.

Referance qnb_new.png
Referance efes.png
Referance cci.png
Referance dincer.png
Referance eventmag.png
Referance paribu.png
Referance toyota.png
Referance metropol.png
Referance mobilet.png
Referance tiyatro.png
dasdasfooter.png

© 2024 DasDas. Tüm Hakları Saklıdır.

Metropol İstanbul

Atatürk Mah. Ataşehir Bulvarı
Ataşehir/İstanbul

Downtown Bursa

İstiklal Mah. Yunuseli Bulvarı
Osmangazi/Bursa